[vc_row][vc_column][vc_column_text]Wiele osób z naszej branży z pewnością potwierdzi te słowa: praca z kawą to coś więcej niż sposób na zarabianie pieniędzy. To zajęcie, które z czasem przeradza się w pasję. Ta pasja w naszym przypadku to chęć poszerzania wiedzy o kawie oraz dążenie do tego, aby mieć większy wpływ na jej jakość, smak i aromat. Uruchomienie palarni Odija było od lat naszym marzeniem, które zaczęliśmy spełniać w sierpniu 2016 roku.
W naszej palarni mamy możliwość komponowania własnych mieszanek o smakach preferowanych przez różnego typu odbiorców. Ponadto stosując różne style wypalania kawy możemy dopasowywać kawę do różnych metod zaparzania. Kawy z naszej palarni sprawdzą się w różnych metodach zaparzania:
- ekspres ciśnieniowy kolbowy
- ekspres ciśnieniowy automatyczny
- kawiarka
- ekspres przelewowy
- alternatywne metody zaparzania
Kolekcja 3 autorskich blendów: Zgoda, Sztama, Graba to kawy średnio palone. Najlepiej sprawdzają się w ekspresie ciśnieniowym kolbowym oraz w kawiarce. Dobre espresso potrafi uczynić cały dzień dobrym, tak samo jak kiepskie espresso potrafi je zepsuć. Jakoś espresso ma tez wpływ na smak twojego latte czy cappuccino. Dbamy, by kawa w Twojej filiżance zawsze była dobrej jakości.
W kolekcji SZOCIK także znajdują się kawy wypalone pod espresso. Są to kawy jednorodne, tzw. single, czyli pochodzą z 1 wybranego regionu, 1 plantacji. Fantastycznie sprawdzą się w każdym ekspresie ciśnieniowym oraz w kawiarce. Wszystkie kawy pakowane są w wygodne kraftowe opakowanie z zip lock’iem, po 500 g. Szocik natychmiastowo stawia na nogi – rano, w ciągu dnia a nawet wieczorem.
Wszystkie kawy dedykowane do ekspresów ciśnieniowych oraz kawiarek znajdziesz tutaj.
Do ekspresów automatycznych rekomendujemy kawy z serii Home Office Blend oraz Ctrl, Alt, Del. Seria Home Office powstała dla tych, którzy preferują pracę zdalną, albo podczas pandemii przerzucili się na pracę w domu i muszą w nim pomieścić biuro, szkołę i żłobek. Kawy Ctrl, Alt i Del stworzyliśmy z myślą o biurach. Obie serie świetnie sprawdzą się w ekspresie automatycznym.
Kawy speciality dedykowane alternatywnym metodom zaparzania to nasze oczko w głowie. W wolnym tłumaczeniu kawa speciality znaczy „kawa specjalna”. Są to selektywne zbiory sezonowe z najlepszych odmian arabiki z danego regionu. Ziarno wypalane jest jaśniej, aby uwypuklić jak największa ilość smaków i aromatów, jej owocowość oraz body. Ziarna poddawane są ścisłej kontroli podczas upraw, zbiorów, selekcji, obróbki, pakowania oraz transportu. W naszej ofercie staramy się mieć zróżnicowane kawy z różnych regionów świata. Sprawdzamy jakość surowca na wielu etapach. Zapoznaj się z naszą ofertą kaw speciality.
Linia kaw PRZELEW to ziarna jaśniej palone, dedykowane metodom przelewowym. Świetnie sprawdzą się we french pressie oraz ekspresach przelewowym typu Moccamaster. Dobry przelew można sączyć, sączyć, sączyć cały dzień. Dobry pomysł na poranną kawę, super jako podtrzymywacz energii podczas długiej pracy i nauki. Zapoznaj się ze wszystkimi kawami z tej serii.
Odwiedź nas na Facebook’u oraz Instagramie![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]