Wiele osób z naszej branży z pewnością potwierdzi te słowa: praca z kawą to coś więcej niż sposób na zarabianie pieniędzy. To zajęcie, które z czasem przeradza się w pasję. Ta pasja w naszym przypadku to chęć poszerzania wiedzy o kawie oraz dążenie do tego, aby mieć większy wpływ na jej jakość, smak i aromat. Uruchomienie palarni było od lat naszym marzeniem, które zaczęliśmy spełniać w sierpniu 2016 roku.

W naszej palarni mamy możliwość komponowania własnych mieszanek o smakach preferowanych przez różnego typu odbiorców. Ponadto stosując różne style wypalania kawy możemy dopasowywać kawę do różnych metod zaparzania.

Kawę, za pośrednictwem importerów, sprowadzamy z różnych części świata i wypalamy ją w małych ilościach żeby zawsze świeża trafiała do naszych odbiorców. W naszej ofercie znajduje się kilka kaw jednorodnych stworzonych z myślą o najbardziej wymagających smakoszach kawy. Przygotowaliśmy także kilka mieszanek. Część z nich dedykowana jest do zaparzania w profesjonalnych ekspresach kolbowych, inne natomiast do zaparzania w automatycznych ekspresach ciśnieniowych. Stworzyliśmy też trzy mieszanki z myślą o bufetach śniadaniowych u naszych odbiorców hotelowych.